Europese ambtenaar probeert vrouw te wurgen en maakt haar uit voor “vuile Jood”

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Brussel -

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft een Europese ambtenaar veroordeeld voor aanzetten tot haat en slagen en verwondingen met antisemitische inslag. Dat meldt Le Soir maandag. Hij probeerde in juli 2015 een vrouw te wurgen en maakte haar uit voor “vuile Jood”.

Het slachtoffer zat op een terras toen ze de ambtenaar met een metalen plakkaat zag lopen waarop “Mussolini” stond geschreven. De vrouw sprak de ambtenaar erover aan, waarop die reageerde met bedreigingen en fysiek geweld. Een getuige bevestigde het verhaal van de vrouw.

De rechter tilde extra zwaar aan de feiten omdat de man een Europese ambtenaar is, “van wie men toch kan verwachten dat hij respect heeft voor de waarden uit de Belgische grondwet, die ook te vinden zijn in de constructie van de Europese Unie”.

De man zei voor de rechtbank dat hij dronken was op het moment van de feiten. Hij moet 500 euro morele schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en een symbolische euro aan gelijkekansencentrum Unia, en een tolerantievorming volgen.

AANGERADEN
Meest recent