Gaviria valt maar Quick Step Floors toch aan het feest met Richeze: “Bam! Nummer 70”

Quick Step Floors heeft zijn 70e zege van het seizoen beet na winst in de eerste etappe van de Ronde van Turkije (WorldTour). Nochtans ging kopman Fernando Gaviria in de finale onderuit, waardoor de ‘Wolfpack’ in laatste instantie het geweer van schouder moest veranderen. Maar Maximiliano Richeze nam gezwind de rol van afwerker over en won voor Sam Bennett en Jean-Pierre Drucker.

vml

De Argentijn van Quick Step Floors haalde het na 150 kilometer in een sprint in Konya voor de Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe) en de Luxemburger Jempy Drucker (BMC). Hij is meteen ook de eerste leider. Eerste landgenoot werd Christophe Noppe op een achtste plaats, voor Edward Theuns die negende werd.

Fernando Gaviria finishte na zijn val als laatste, op bijna vijf minuten. Achteraf reageerde hij echter op Twitter: “Hier ben ik nog blijer mee dan met een overwinning van mijzelf.” Later werd wel een gebroken sleutelbeen vastgesteld bij de Colombiaan. Zijn seizoen eindigt dus in mineur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Patrick Lefevere was enorm fier op de 70e seizoenszege:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten