L'Oréal scoort met grootste gelijkheid tussen mannen en vrouwen

© Instagram

Het bedrijf waar het meeste gelijkheid is tussen mannen en vrouwen in Europa? Dat is de Franse cosmeticaproducent L'Oréal. “Diversiteit en inclusie zijn waarden die sterk verankerd zijn in het DNA van L’Oréal", reageert HR-directeur Jean-Claude Le Grand.

frbs01

L’Oréal werd door Equileap, een organisatie die gendergelijkheid in het bedrijfsleven wil bevorderen, uitgeroepen tot het bedrijf met de grootste gelijkheid tussen mannen en vrouwen in Europa. In 2017 eindigde het Franse beautyconcern al eens bovenaan de ranglijst en dit keer mocht het de Europese Prijs in ontvangst nemen. Die prijs wordt uitgereikt op basis van de gepubliceerde gegevens van 3.000 firma's.

“Hoewel we pionier zijn op het vlak van gendergelijkheid en onze inspanningen erkend worden, blijven we ons inzetten omdat we ervan overtuigd zijn dat gelijkheid tussen mannen en vrouwen een uitdaging en een bron van innovatie is”, vertelt Jean-Claude Le Grand van L'Oréal. Dat resulteert concreet in een gelijke toegang tot promotie, opleidingen en een dichting van de loonkloof.

Aangeboden door onze partners

Lees ook