Dit astronomisch bedrag verdient Ed Sheeran per uur

Bron © Gov UK, OK Magazine

Foto: Photo News

Hij is nog maar 27 jaar, maar Ed Sheeran heeft al een maandloon om U tegen te zeggen. De Britse singer-songwriter is één van de meest succesvolle soloartiesten ter wereld en zijn fortuin is daar getuige van. Hij verdiende in 2017 maar liefst 120.624 euro per dag (!), of omgerekend ongeveer 5.026 euro per uur. Dat staat te lezen in de openbare documenten van de Britse regering.

De nederige rosse wereldster is razendpopulair: hij heeft ondertussen maar liefst 26 miljoen albums verkocht. Dus het is absoluut geen verrassing dat zijn loon sterk boven het gemiddelde ligt. Maar de bedragen die er te zien zijn in de officiële documenten de Britse regering zijn onvoorstelbaar hoog.

Enorme winst, “amper” uitgaven

Natuurlijk ligt Sheerans bijdrage aan de belastingen dan ook wat hoger. De zanger van ‘Perfect’ moest 8.503.118 euro afgeven als fiscale bijdrage aan het Verenigd Koninkrijk. Ter vergelijking: dat is meer dan wat Facebook moest betalen in 2015 en 2016.

Dan blijft er nog een maandloon van 3.619.290 euro over voor zijn bedrijf, wat ongeveer gelijk is aan 120.624 euro per dag en 5.026 euro per uur. Ook al maakt de Britse singer-songwriter zulke enorme winsten, hij betaalt zichzelf “slechts” een maandsalaris uit van 13.113 euro per maand, terwijl er ongeveer 29,5 slapend op de bank blijft staan.

De ster heeft zelf al geregeld aangegeven dat hij niet veel waarde hecht aan geld. “Een groot deel van mijn geld gaat naar goede doelen of naar kinderziekenhuizen uit mijn buurt. Ik heb toch genoeg om voor de rest van mijn leven gerust te kunnen zijn, dus ik dan kan ik er beter andere mensen meehelpen. Geld is anders toch alleen maar de basis van al het kwaad. Ik heb nog nooit zoveel vrienden verloren, enkel tijdens het moment waarop ik zoveel geld begon te verdienen”, zei hij eerder al in een reactie aan OK! Magazine.

In stijgende lijn

Dat Ed Sheeran het opvallend goed doet, is te zien aan de financiële documenten van die andere Britse wereldster: Adèle. Zij verdient ongeveer 38.000 euro per dag. Niet slecht, maar toch een slordige 80.000 euro minder (per dag!) dan haar mannelijke collega.

De zanger is door die monsterwinst ook meteen 62 plaatsen opgeschoven in de wereldklassementen van Forbes. Hij staat nu als negende in de lijst van “best betaalde mensen in één jaar tijd”, net achter Lionel Messie en Ronaldo.

Door mrra
Meest recent