Hoe Kürt Rogiers bijna in ‘Thuis’ te zien was in plaats van ‘Familie’: “Mijn gsm is toen ontploft”

Kürt Rogiers vertolkt al tweeënhalf jaar de rol van Lars De Wulf in ‘Familie’. Foto: ISOPIX

Het heeft geen haar gescheeld of Kürt Rogiers was nooit in ‘Familie’ te zien. Dat heeft hij verteld in de wekelijkse podcast van Q-dj’s Maarten en Dorothee. “Ik zou normaal aan de slag gaan bij ‘Thuis’. Maar toen ze dat bij Medialaan te horen kregen, hebben ze mij een aanbod gedaan dat ik gewoon niet kon weigeren.”

Acteur Kurt Rogiers is in ‘Familie’ al tweeënhalf jaar te zien als de charismatische bedrijfsleider Lars De Wulf. De jaren voordien was Rogiers aan de slag als deejay bij Qmusic. “Maar die hebben op een bepaald moment besloten om het roer om te gooien. Ze wilden van hun oude baseline af en zouden meer jonge stemmen naar voor schuiven. Ook was mijn contract nog niet afgelopen en was ik aan de slag voor de namiddagprogrammatie, toch heb ik die dag beslist dat het een mooi einde was geweest. Ik ben naar mijn toenmalige baas Erwin Deckers gestapt om eens met hem te babbelen. Want eigenlijk was er voor mij geen volgend radioverhaal meer binnen Qmusic”, zo vertelt de acteur in de podcast ‘De 10 meest gegoogelde vragen over ...’ van Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe.

Rogiers heeft toen heel snel telefoon gekregen van de VRT. “Ik kreeg te horen dat er een heel leuke nieuwe rol bij ‘Thuis’ voor mij was weggelegd. En eigenlijk had ik daar heel veel zin in. Ik ken geen collega’s van die soap, en heb er ook nog nooit mee gespeeld. Bovendien ken ik de VRT niet, want ik was toen al achttien jaar gebonden aan Medialaan. Dus ik besloot om de stap dan maar te zetten”, vertelt de acteur.

Voor hij aan de slag zou gaan bij ‘Thuis’, moest hij wel nog even aan Medialaan laten weten dat hij zou opstappen. Maar nadat zijn mail verstuurd was, ontplofte zijn gsm. “Ik kreeg de hele Medialaan - van directie tot producers - plots aan de lijn. Ze vroegen me allemaal om een week te wachten”, herinnert Rogiers zich nog.

Silhouette aan de skyline

En zoals hem was beloofd, kreeg de acteur na een week opnieuw telefoon. Van de makers van ‘Familie’ dan nog. Hij werd uitgenodigd in een zaal, waar onder meer de producer en de hoofdschrijver van de VTM-soap aanwezig waren. “Ze wilden me voorstellen aan een interessante man. Het licht in de zaal ging uit en de producer duwde op een knop. Vervolgens verscheen op een groot scherm de naam ‘Lars De Wulf’, met daarbij een groot beeld van een silhouet die aan het uitkijken was over een skyline. Het waren beelden uit de film ‘Fifty Shades’. Je zag heel duidelijk welke kleren het personage droeg en de Tesla waarmee hij reed. Kortom: alles was tot in het kleinste detail voorbereid voor wat ze een jaar lang met Lars gingen doen.”

De rest is geschiedenis. “Ik heb vlak na de vertoning in mijn auto een lief mailtje gestuurd naar de collega’s van de VRT. Om hen te vertellen dat ik een aanbod had gekregen dat ik niet kon weigeren. En daar heb ik nog steeds geen spijt van”, zo besluit Rogiers.

Door jdb