Onze journalist na 24 uur weer vrijgelaten

Foto: rr

De verhoren van de mensen die opgepakt werden in het grootschalige onderzoek naar fraude en omkoping binnen het Belgische voetbal, is volop aan de gang. Een journalist van onze krant, David Van den Broeck, werd gisterochtend met twee andere journalisten voor verhoor meegenomen. Na meer dan 24 uur is hij deze voormiddag vrijgelaten, zegt zijn advocate. “Hij kreeg geen voorwaarden opgelegd.”

David Van den Broeck is al drie jaar “clubwatcher” voor Het Nieuwsblad en volgt het reilen en zeilen bij KV Mechelen op de voet. Clubwatchers houden dagelijks contact met coaches, spelers, bestuurders en makelaars. Dus ook met Dejan Veljkovic, die als huismakelaar bij KVM actief is. Nu Veljkovic als spilfiguur in het dossier ‘Propere Handen’ is opgepakt wil het gerecht vermoedelijk zo veel mogelijk informatie over hem verzamelen.

Onze journalist na 24 uur weer vrijgelaten
Foto: rr

LEES OOK (+): Dejan Veljkovic, de discretie zelve die Anderlecht richting titel hielp en Lokeren en KV Mechelen miljoenen bezorgde

Daarom werd David Van den Broeck ook meegenomen voor verhoor. Volgens zijn advocate werd hij formeel als verdachte opgepakt, maar dat was volgens haar een noodzakelijke maatregel om hem – net als alle anderen – ’s morgens vroeg te kunnen oppakken. Deze voormiddag, meer dan 24 uur nadat hij opgepakt werd, is David Van den Broeck weer vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocate.

Mogi Bayat en Dejan Veljkovic

Eerder op de dag raakte bekend dat voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic in een onderzoek van het federaal parket opgepakt zijn. Verder werden ook Club Brugge-coach Ivan Leko en voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck meegenomen voor verhoor. Bij verschillende clubs uit de Jupiler Pro League vonden huiszoekingen plaats. Het onderzoek zou gaan over fiscale fraude en mogelijk vervalste voetbalwedstrijden, maar het federaal parket geeft voorlopig geen verdere commentaar. Volg de laatste ontwikkelingen hier live.

Door red
  • Meer voetbal