Dronken bestuurder richt ravage aan: “Brokstukken lagen overal”

De schade aan de omheining van hotel Vredehof was enorm. “De brokstukken lagen overal verspreid.” Foto: if

Brugge / Damme -

Een 31-jarige Bruggeling heeft zondagnacht heel wat schade aangericht in de Dorpsstraat in Sijsele (Damme). Hij reed er de omheining van hotel Vredehof aan. “De brokstukken lagen werkelijk overal”, zegt zaakvoerster Darline Neyt.

Haar man en zoon waren woensdag de hele dag bezig met het opruimen van de ravage, terwijl Darline Neyt zich ondertussen bekommerde om de dagelijkse beslommeringen van hun hotel Vredehof in de Dorpsstraat in Sijsele. Zondagnacht reed een bestuurder onder invloed de omheining van het hotel aan. Hij knalde tegen het muurtje en nam enkele hekken en zelfs een verlichtingspaal mee.

“Wij hoorden een knal, maar we dachten eerst dat het gewoon om een voorbijrijdende vrachtwagen ging”, zegt Darline. “Pas toen we niet veel later uit ons bed gebeld werden, zagen we wat er gebeurd was. De brokstukken lagen overal en de auto stond ongeveer honderd meter verder. Hoe snel moet hij wel niet gereden hebben?”

De 31-jarige Bruggeling kwam uit de richting van Maldegem. Hij werd wellicht verrast ter hoogte van de wegversmalling en ging aan het slippen. De dertiger raakte zwaargewond door de klap. Na het ongeval legde hij een positieve ademtest af en hij bleek bovendien zonder geldig rijbewijs te rijden. Hij zal zich dan ook later voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor de feiten.

Niet eerste keer

Voor Darline en haar man is het niet de eerste keer dat een wagen hun omheining aanrijdt. Het gebeurde eerder al twee keer. “Maar toen was de schade niet zo groot als nu. We wonen hier natuurlijk op de hoek van een kruispunt”, zegt Darline. “Ik ben vooral blij dat er geen schade is aan de wagen van de gasten die hier verbleven. Die zat ’s anderendaags wel onder een dikke laag stof.”

Ondertussen zijn de opruimwerken bijna gedaan. De zaakvoerders wilden de brokstukken zo snel mogelijk verwijderen. “Dat ziet er niet uit naar onze klanten toe”, zegt Darline. “De verzekering is al langsgeweest, dus nu kunnen we alles opruimen. Hopelijk krijgen we snel een nieuwe omheining.”

Door Tim Lescrauwaet
VOOR ABONNEES