Mark en Gina kopen hotel tijdens dronken avondje op huwelijksreis: “Het leek een briljant idee”

Bron © The Sun

Foto: Facebook

Een Brits koppel op huwelijksreis werd wakker met een dubbele kater: lichamelijk, maar ook financieel. In een dronken bui hadden ze besloten het hotel waar ze logeerden te kopen. “Wat hebben we gedaan?”

Nadat Gina en Mark in het huwelijksbootje gestapt waren, vlogen ze meteen naar Sri Lanka om dat te vieren. Daar maakten ze op een dronken avondje een van de grootste beslissingen van hun leven. Het hotel waar ze sliepen, bleek namelijk te koop te staan, en “hoe meer de rum vloeide, hoe genialer het idee leek om het te kopen.”

“We hadden er al vaker over gedroomd: onze eigen B&B runnen. En we vonden dat we het hotel veel beter zouden decoreren”, lacht Gina. “We dachten dat we het hotel wel makkelijk zouden kunnen runnen vanuit het Verenigd Koninkrijk, en toen de barman ons vertelde dat het snel te koop zou komen, zijn we beginnen te rekenen.”

Mark en Gina kopen hotel tijdens dronken avondje op huwelijksreis: “Het leek een briljant idee”
Foto: Facebook

“Tegen het einde van de avond hadden we het eenvoudigste businessplan opgesteld en contacteerde barman Isuru de eigenaars met ons bod van 30.000 pond. Tot onze grote verbazing, hebben ze dat meteen aanvaard. De volgende dag hebben we afgesproken om het papierwerk te regelen.”

“Ik voelde me zo naïef dat ik een deal had gemaakt in short en op flipflops, terwijl ik niets wist over het land of over het runnen van een B&B.”

Toch vonden zowel zij als Mark dat het een “nu-of-nooit-moment” was. Ze stelden barman Isuru aan als receptionist en boden de job van manager aan een andere vriendelijke local aan: Milinda, die op dat moment manager was van een ander hotel.

Financiële zorgen

Zo veel geld uitgeven zonder er eerst diep over na te denken, dat laat zijn sporen na. “Om geld uit te sparen, veranderden we van echte sociale beestjes naar kluizenaars. We smeerden boterhammen voor de lunch en kochten geen nieuwe kleren meer.”

“De financiële stress veroorzaakte grote ruzies. Ik werd boos als Mark geld uitgaf op een avondje uit en hij zuchtte dan weer als ik merkproducten kocht in de supermarkt. Pas in juni, ongeveer een jaar nadat we het hotel gekocht hadden, konden we het ons veroorloven er weer naartoe te gaan.”

Ze namen allebei een maand vakantie en hadden nog een kleine som opzij gezet voor de renovatie van het hotel. “We hebben onze B&B in juli eindelijk geopend met een groot feest. We konden niet stoppen met lachen.” Drie weken eerder had het koppel ook ontdekt dat Gina zwanger was van hun eerste kindje. “Ik kan niet wachten tot ik er weer heen kan gaan met ons kindje!”

Mark en Gina kopen hotel tijdens dronken avondje op huwelijksreis: “Het leek een briljant idee”
Foto: Facebook
Door nkdr
VOOR ABONNEES