Vrouw belt politie voor zwarte man die babysit op twee blanke kinderen

Bron © News.com.au

Foto: Facebook

Een blanke vrouw heeft de politie gebeld omdat ze een zwarte man met twee blanke kinderen zag rondlopen in een Walmart supermarkt in de Amerikaanse staat Georgia. De man was gewoon aan het babysitten, maar ze achtervolgde hem tot de politie ter plaatse kwam.

Corey Lewis werkt elke dag met kinderen, dus vonden David Parker en Dana Mango hem de aangewezen persoon om te babysitten op hun kinderen. Iets wat hij met plezier deed. Hij had de twee meegenomen naar Walmart om daar een broodje te gaan eten, waar het gezelschap werd opgemerkt door een vrouw die het wel heel verdacht vond dat een zwarte man met twee blanke kinderen op stap was.

Volgens Lewis vroeg de vrouw in kwestie hem of ze even kon praten met de tienjarige Addison, om te verifiëren of die hem wel echt kende. Lewis weigerde, waarop de vrouw de politie belde en hem de hele weg naar huis volgde. “Allemaal omdat ik twee kinderen op de achterbank had die niet op mij lijken, vond die vrouw dat ze de politie moest bellen”, klinkt het bij Lewis.

De ouders van Addison en Nicholas (6) zaten rustig te genieten van een dinertje toen ze plots telefoon kregen van de politie. Of ze alsjeblieft konden bevestigen dat Lewis werkelijk door hen was ingehuurd om op de kinderen te passen. “Het duurde even voor ik door had dat het echt was. Ik geloofde het gewoon niet”, vertelt Dana. “Ik vroeg die agent: ‘Zeg je nu dat omdat een Afrikaanse Amerikaan rondreed met mijn twee blanke kinderen, dat hij aan de kant gezet is en ondervraagd wordt?’ En hij antwoordde: ‘Het spijt me mevrouw, maar dat is exact wat ik zeg.’ Hij klonk echt verontschuldigend. Ik denk dat hij ook beschaamd was.”

“Hij had al snel gezien wat er aan de hand was en nadat hij met mij gesproken had, bevestigde hij dat alles in orde was en dat hij hem zou laten gaan.”

De kinderen zelf waren ook danig onder de indruk van de ondervraging van hun babysitter. “Ze zeiden dat ze bang waren dat ze iets verkeerd zouden zeggen waardoor hij gearresteerd zou worden”, vertelde Dana nog. “Maar het eerste wat ze vroegen na zijn beproeving zondag was wanneer hij opnieuw kon komen babysitten.”

Door nkdr
VOOR ABONNEES