H&M laat je betalen wanneer jij dat wil

Bron © FashionUnited

Foto: Isopix

H&M gaat in de nabije toekomst samenwerken met het Zweedse betaalbedrijf Klarna. Dat doet het modemerk om de winkelervaring van de klant slimmer, persoonlijker en gemakkelijker te laten verlopen. De klant zal hierdoor zelf kunnen bepalen wanneer hij voor zijn aankoop betaalt.

In het persbericht dat door H&M werd uitgestuurd naar aanleiding van de samenwerking met een Zweeds betaalbedrijf benadrukt Karl-Johan Persson, CEO van H&M Group, dat het huidige samenwerkingsverband erop gericht is om de winkelervaring van de moderne consument te optimaliseren. Zo zal de winkelervaring slimmer, persoonlijker en gemakkelijker gemaakt worden.

Concreet zal het betaalprogramma en de dienst na betaling van het modemerk compleet door het Zweedse bedrijf overgenomen worden. Dit behelst alle betalingen in de winkel, via mobiel en via de webshop, en evengoed het leveren en retourneren van producten. Hierdoor zullen klanten ook toegang krijgen tot de dienst 'try before you buy’, waarbij ze pas mogen betalen wanneer het hen uitkomt, ook na levering.

In 2019 zal deze dienst al in Zweden en in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn. Wanneer dit vervolgens ook naar andere landen geëxploiteerd zal worden, is momenteel nog niet duidelijk.

Door VVA
    VOOR ABONNEES