Autohandelaar: “Scheidsrechter Delferière kreeg inderdaad procentje korting op wagen dankzij makelaar”

Er raken meer details bekend over de band tussen scheidsrechter Sébastien Delferière en makelaar Dejan Veljkovic. Die laatste kwam in Aalst regelmatig over de vloer bij een bepaalde garage. Aan TV Oost bevestigt garagehouder François Thoen dat hij de makelaar kent én dat die met Delferière een auto kwam kopen.

LEES OOK: Probeerde makelaar KV Mechelen op onrechtmatige wijze in eerste klasse te houden?

“Hij raadde de garage aan bij kennissen. Veljkovic belde me toen op en zei dat hij langskwam met een kameraad. Ik heb dan inderdaad een offerte gemaakt voor Volkswagen Tiguan. Delferière heeft die auto zelf betaald. Een gigantische korting? Nee, wel 1 procent extra. Op een bedrag van 30.000 euro is dat 300 euro, dus veel is dat niet.”

“Ik ken Veljkovic nog van in zijn periode bij Eendracht Aalst. Hij kwam geregeld langs, ook met mensen buiten de voetbalwereld. Hij heeft Philippe Clement (huidig Genk-trainer, nvdr.) ooit aanbevolen hier een Audi voor zijn vrouw te komen bestellen. Of zij ook dat procentje korting heeft gehad? Dat denk ik niet.”

Garagist vertelt niet alles

Wat de garagist zich naar eigen zeggen niet meer herinnert- en het onderzoek nochtans leert - is dat Delferière en Veljkovic nog meer zaakjes deden via hem. Uit het onderzoek blijkt dat de ref zijn oude wagen tegen een opvallend hoog bedrag aan de garagist verkocht, die op zijn beurt de wagen enkele dagen later doorverkocht aan de schoonzus van Veljkovic. Nog een bewijs dat de twee er een wel heel vriendschappelijke band op nahielden en er met geld gegoocheld werd

Clement ontkent: “Bij die verkoop was geen makelaar betrokken”

Clement benadrukte in een reactie aan onze redactie dat hij niets te maken heeft met de praktijken van makelaar. “Dit verhaal klopt niet”, zegt de trainer van Genk. “Ik ben zeven jaar geleden als speler van Beerschot een auto voor mijn vrouw gaan kopen in die garage, dat klopt. Andere spelers hadden mij aangeraden daar eens langs te gaan omdat ik er wellicht extra korting kon krijgen aangezien de garagist een supporter van Club was. Ik heb verschillende garages bezocht en die kwam er als goedkoopste uit. Ik heb daar dus wel een auto gekocht, maar ik was er alleen met mijn vrouw. Niet in het bijzijn van iemand anders, laat staan een makelaar. Wie mij kent, weet dat ik me van die wereld ver weg houd. Het is hoogst ongelukkig dat ik hierin betrokken word.”

 

 

 

Door rahe
  • Meer voetbal