Dit wordt het thema van het glamoureuze Met Gala

Anna Wintour en Rihanna Foto: pn

Het thema van het Met Gala, dat elk jaar plaatsvindt op de eerste maandag van mei in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art, is bekend. Sterren mogen beginnen nadenken over een outfit die past bij het begrip 'Camp: Notes On Fashion'.

Het thema is een pak vager dan andere jaren. Vorig jaar bijvoorbeeld, draaide alles nog rond religie in 'Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination'. Volgens Andrew Bolton, curator van de nieuwe, gelijknamige tentoonstelling, kan het woord 'camp' breed opgevat worden. In welk pop- of modekamp zit je en kies je een politiek kamp? "We leven in een periode waar mensen ingedeeld zijn in kampen. Trump is zo'n typische kampfiguur", zei hij aan The New York Times.

Lady Gaga

Zoals elk jaar wordt het evenement georganiseerd door Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour en worden voor beroemde gastvrouwen en -heren gekozen.Op maandag 6 mei is die eer weggelegd voor zangeres en actrice Lady Gaga, tennisster Serena Williams, meisjesidool Harry Styles en de populaire Gucci-ontwerper Alessandro Michele.

Door vwh