Armstrong, Rasmussen én Bruyneel reageren snedig op nieuws over gestolen trofee van Tourwinnaar Thomas

Foto: Belga

Geraint Thomas is zijn trofee van Tourwinnaar kwijt. De Coupe Omnisports van de Welshman van Team Sky werd gestolen. Op Twitter reageerden dopingzondaars Lance Armstrong en Michael Rasmussen op volledig eigen wijze op het nieuws.

Team Sky leende vorige maand de trofee uit aan de Italiaanse fietsproducent Pinarello voor een tentoonstelling tijdens The Cycle Show in Birmingham. De organisatoren ontdekten na afloop van het driedaagse evenement dat de Coupe Omnisports verdwenen was. De politie is een onderzoek gestart.

“Het is ongelooflijk jammer dat dit gebeurd is”, zegt Thomas. “Het spreekt vanzelf dat de trofee betrekkelijk weinig waard is voor diegene die ze genomen heeft, maar ze betekent veel voor mij en voor het team. Hopelijk is die persoon bereid de trofee terug te geven. Een trofee is belangrijk, maar uiteraard zijn de fantastische herinneringen aan deze ongelooflijke zomer het belangrijkst. En niemand kan die wegnemen.”

Lance Armstrong won zeven keer de Ronde van Frankrijk maar deed dat gedopeerd. De Amerikaan verloor uiteindelijk al zijn eindzeges, maar dat is volgens 'The Boss' enkel op papier. "Spijtig om dit te horen, G(eraint). Ik heb er zeven dus als je er eentje wil lenen...", klonk het op Twitter.

Armstrong kreeg daarbij snel antwoord en steun van John Bruyneel, zijn toenmalige ploegleider. 

Ook Michael Rasmussen reageerde op het nieuws. De Deen werd in de Tour van 2007 als gele trui uit koers genomen nadat hij de zestien rit had gewonnen. "Het is nog altijd beter om hem te winnen en dat hij daarna gestolen wordt, dan hem nooit te hebben gekregen door enkele Nederlandse bankiers", verwees Rasmussen met een sneer naar zijn team van toen Rabobank.

Door vtvn