Martine Tanghe maakt haar debuut in de filmwereld

Een opvallende zijsprong in de carrière van Martine Tanghe (62): het VRT-nieuwsanker maakt haar debuut in de filmwereld. Tanghe leent haar stem aan de nieuwe animatiefilm De Grinch en maakt deel uit van een Vlaamse sterrencast.

dvg, bpr, eadp

Dit jaar zit Martine Tanghe exact veertig jaar aan de nieuwsdesk van Het Journaal. Altijd ver weg van de spotlights, steeds behoedzaam om wat ze buiten de journalistiek doet. Maar daar breekt het VRT-icoon nu even mee. Tanghe zet haar eerste stappen in de showbizz als stemactrice in de animatiefilm De Grinch. Voor de Vlaamse versie kruipt ze in de studio met topacteurs als Pieter Embrechts, Roel Vanderstukken en Tom Dewispelaere – binnenkort te zien in Over Water, de nieuwe serie van Tom Lenaerts. Ook Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters spreekt een stemmetje in. Voor Schoeters is het haar tweede acteerervaring, na een rol in Fiskepark, de eerste fictiereeks van haar partner Tomas De Soete.

Burgemeester

De Grinch is het wereldberoemde kerstverhaal van de Amerikaanse kinderboekenschrijver Dr. Seuss, over een cynische brompot met groene vacht die Kerstmis haat. Op kerstavond trekt hij eropuit om alle kerstcadeautjes en versieringen te stelen. In 2000 maakten de Oscarwinnende regisseur Ron Howard en komiek Jim Carrey een versie met echte acteurs. Nu wordt De Grinch een animatiefilm van de makers van Sing en de Despicable Me-reeks.

Toeval of niet, in deze verkiezingsperiode: Martine Tanghe vertolkt burgemeester McGerkle, de burgermoeder van het dorpje dat geterroriseerd wordt door de Grinch. Hoe Tanghe het ervan afbrengt, zien we vanaf 28 november in de Belgische zalen.

LEES OOK