Nog maar één te gaan: Quick Step Floors evenaart achttien jaar oud record met nieuwe zege

Er werd lang over gepraat, maar Quick Step Floors is nu bijzonder dicht bij een verbetering van een ploegrecord. Alvaro Hodeg won de vijfde rit in de Ronde van Turkije en zorgde zo voor zege nummer 71 van het wielerjaar, een evenaring van het oude record uit 2000. Toen heette het team nog Mapei-Quick Step.

svar

Alvaro Hodeg was eerder dit seizoen al de beste in de Bredene-Handzame Classic, de openingsetappe van de Ronde van Catalonië, werd eindlaureaat van de Hammerseries, won de eerste rit van de Adriatica Ionica Race, de eerste etappe van de Ronde van Duitsland en de derde rit in de Ronde van Polen. Nathan Haas, bij de start van de vijfde etappe vierde in de stand op 10 seconden van leider Lutsenko, pakte in de eerste bonificatiesprint twee seconden terug op de Kazach. Wat verderop waren het Aimé De Gendt, de Turk Onur Balkan, de Rus Nikolay Trusov en de Portugezen Rafael Reis met Amaro Antunes die voor de vroege en lange vlucht zorgden. Aimé De Gendt pakte onderweg de meeste punten mee voor het bergklassement.

Achter de vijf vluchters regelden de mannen van Astana, met leider Alexey Lutsenko in hun rangen, het tempo. Gaandeweg slonk de voorsprong van de vijf vluchters dan ook. Onur Balkan trok in zijn eentje op pad voor de ‘beautysprint’ en pakte daar de volle buit. Met nog 9 kilometer voor de boeg werden zijn vroegere metgezellen ingelopen door de grote groep. Balkan bleef nog even tegenpruttelen maar met nog zes kilometer voor de finish zat zijn solotocht er meteen ook op.

In volle finale zette Zdenek Stybar zich voor Iljo Keisse, Miximiliano Richeze en Alvaro Hodeg. Hodeg kwam in de laatste 200 meter perfect uit het wiel van Richeze en pakte zo de overwinning voor John Degenkolb. Nathan Haas werd derde, pakt zo opnieuw wat bonificatieseconden en staat nu 4 seconden achter leider Lutsenko. Voor Quick Step Floors is het zege nummer 71 en een evenaring van het record uit 2000. Kunnen de blauwe jongens er nog één bijprikken en het record verbreken? Zo dicht bij het einde van het seizoen zal het alvast snel moeten gebeuren!

- Uitslag -

1. Alvaro Hodeg (Col/QST) de 135.7km in 3u15:12 (gem. 41.711067km/u)

2. John Degenkolb (Dui/TFS) op 0:00

3. Nathan Haas (Aus/TKA) 0:00

4. Sam Bennett (Ier/BOH) 0:00

5. Christophe Noppe (Bel/SVB) 0:00

6. Edward Theuns (Bel/SUN) 0:00

7. Szymon Sajnok (Pol/CCC) 0:00

8. Maximiliano Richeze (Arg/QST) 0:00

9. Alexander Porsev (Rus/GAZ) 0:00

10. Simone Consonni (Ita/UAD) 0:00

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt