Versace en Chanel verhuizen naar New York

Bron © wwd

Foto: Isopix

Nu de modeweken in Milaan, New York, Parijs en Londen voorbij zijn, zijn de designers al begonnen aan de voorbereidingen voor de modeshows van de pre-fall collecties. Zo zal Versace op 2 december showen in New York en laat die datum niet toevallig gekozen zijn. Ook andere grote modehuizen zoeken het buitenland op.

Versace zal voor het eerst een pre-fall collectie presenteren en koos daarvoor New York uit. Een exacte locatie is nog niet bekendgemaakt, maar wel al een datum. Donatella Versace opteerde voor 2 december, de verjaardag van Gianni, haar overleden broer en oprichter van het modehuis. De beslissing om de show in New York te houden, dateert volgens modevakblad WWD al van voor de overname door de Amerikaanse holding van Michael Kors.

Versace is trouwens niet de enige die naar New York verhuist. Karl Lagerfeld heeft de Métiers d’Art-collectie van Chanel ingepland op 4 december en koos als locatie het Metropolitan Museum of Art uit. Maar niet alleen de Big Apple is populair, ook Tokio doet het goed. Zo trekt zowel Valentino als Dior eind november naar de Japanse hoofdstad. Kim Jones zal er dan de eerste pre-fall voor mannen van Dior tonen. 

Door flb