Kendrick Lamar wint World Soundtrack Award voor Black Panther’

© Koen Bauters

Kendrick Lamar heeft woensdag een World Soundtrack Award gewonnen voor de film ‘Black Panther’. Het is de achttiende keer dat het Film Fest Gent de prestigieuze prijzen voor filmmuziek uitreikt. Componist Jóhann Jóhannsson kreeg postuum de hoofdprijs tijdens de 18de World Soundtrack Awards op Film Fest Gent. Hij werd tijdens de ceremonie postuum gelauwerd als ‘Best Film Composer of the Year’.

De prijs voor ‘Best Original Song Written Directly for a Film’ ging naar het nummer ‘Black Panther’ uit de gelijknamige film. Een compositie van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar. Hij schreef de klankband van de blockbuster rond een zwarte superheld.

‘Discovery of the Year’ is Tamar-kali, die met de Oscargenomineerde film ‘Mudbound’ voor het eerst een score componeerde voor een langspeelfilm.

Net als vorig jaar kaapte de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson een van de hoofdprijzen weg. Hij werd tijdens de ceremonie postuum gelauwerd als Best Film Composer of the Year voor de filmmuziek van ‘Mandy’, ‘Mary Magdalene’ (gecomponeerd samen met Hildur Guðnadóttir) en ‘The Mercy’. Jóhannssons protégé en co-componiste Hildur Guðnadóttir nam de prijs in ontvangst omdat de componist eerder dit jaar overleed.

Best Television Composer of the Year ging dit jaar naar Ramin Djawadi die muziek componeerde voor de televisieseries ‘Game of Thrones’, ‘The Strain’ en ‘Westworld’.

Aangeboden door onze partners

Lees ook