Bondscoach stapt op nadat hij ontdekt dat spelers ’s nachts de bloemetjes hadden buitengezet

© AFP

Jan Kozak heeft donderdag meer uitleg gegeven bij zijn plotse vertrek aan het hoofd van de Slovaakse nationale ploeg, afgelopen zondag. De bondscoach stapte op nadat hij ontdekte dat zeven van zijn spelers na de nederlaag van zaterdag in de Nations League tegen Tsjechië (1-2) de bloemetjes buiten zetten. “Het voelde alsof iemand me een klap in het gezicht gaf”, verklaarde 64-jarige Kozak in de lokale pers.

“Ik ben ongelooflijk teleurgesteld”, vertelde Kozak. “Ik had kunnen doen dat ik het niet te weten was gekomen, of ik kon hen allemaal uit de selectie zetten. Maar was dat echt een mogelijkheid? Dit doet heel veel pijn.” Bij de betrokken spelers zouden onder meer doelman Martin Dubravka, verdedigers Milan Skriniar en Norbert Gyomber, en middenvelder Stanislav Lobotka horen.

Kozak was vijf jaar in dienst. Onder zijn leiding plaatste de Slovaken zich in 2016 voor het eerst voor een EK sinds de afsplitsing in 1993. Op de eindronde in Frankrijk bereikte Slovakije de achtste finales, waarin Duitsland met 3-0 te sterk bleek.

In divisie B van de Nations League loopt het momenteel stroef voor Slovakije, dat naast de nederlaag tegen Tsjechië ook in Oekraïne (1-0) verloor. Assistent Stefan Tarkovic, die de taken van Kozak voorlopig overneemt, moet in de laatste twee wedstrijden in november, thuis tegen Oekraïne en in Tsjechië, de degradatie naar de C-divisie zien te voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten