‘First lady’ van Japan bezoekt universiteit van Leuven

© EPA

De ‘first lady’ van Japan brengt vrijdag een bezoek aan Leuven en in het bijzonder aan de universiteit. Akie Abe, echtgenote van premier Shinzo Abe, werd ontvangen door de rector van KU Leuven Luc Sels.

jvh

De Japanse regeringsleider Shinzo Abe woont vrijdag in Brussel de tweede dag bij van de ASEM-top (Asia-Europe Meeting), de tweejaarlijkse bijeenkomst van Europese en Aziatische landen. Zijn vrouw Akie Abe maakt daarvan gebruik om Leuven te bezoeken.

De eerste halte was een bezoek aan de universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein. De ‘first lady’ werd niet met de auto afgezet omdat het plein ingenomen was door de wekelijke vrijdagmarkt. Tussen de kraampjes bande Akie Abe zich met haar klein gezelschap een weg naar de bibliotheek. Daar werd ze ontvangen door rector Luc Sels en Dimitri Vanoverbeke, professor Japanse Studies.

De volgende stop was het centre for translation studies MSI (Mgr. Sencie-Instituut) aan het Erasmusplein, waar de ‘first lady’ Japanse docenten ontmoette. “Mevrouw Abe is erg begaan met het onderwijs van de Japanse taal en cultuur”, zei professor Vanoverbeke. Na de lunch wordt Akie Abe op het oude stadhuis op de Grote Markt ontvangen door burgemeester Louis Tobback (SP.A).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten