Bloedrode lippenstift, vleermuizenvleugels en meer: zo vier je Halloween voor minder dan 25 euro

Halloweenfeestje op de planning, maar geen fan van de klassieke heksenhoed en setje valse tanden? En helemaal geen zin om er veel geld aan uit te geven? Met deze spullen zijn je kinderen - en jij ook! - in thema voor een prikje.

vwh

Griezelen op zijn schattigst

Voor kinderen is de keuze tussen accessoires met knipoog naar een film of met een ode aan de pompoen groot. Bij Zara hebben ze een stijlvol tasje om op de laatste oktoberdag van deur naar deur te sluipen en snoep te verzamelen. Speciaal voor de ‘horrordag’ heeft de Zweedse keten een reeks viltmaskers ontworpen (die ook volgend jaar nog dienst zullen bewijzen).

Subtiel Halloween

Vergeet onesies die van je een zombie, lijk of heks maken: er zijn voldoende opties voor wie op een subtiele manier wil meevieren of hun kind wil ophalen aan de schoolpoort in de halloweenperiode. Met perfect gestifte, bloedrode lippen en/of zwarte oogschaduw kom je al ver. Of wat denk je van een shirt met toepasselijke prints en quotes zoals bij H&M?

LEES OOK. Steeds meer volwassenen vieren Halloween

Stijlvol decoreren

Wie Halloween zegt, denkt meteen aan duistere decoratie met een tikkeltje oranje. De combo is een voltreffer als je zelf aan het organiseren slaat. Of versier jezelf voor de gelegendheid met enge tattoos. Je kunt uiteraard niet alleen je huis of huid versieren, maar ook sommige hapjes lenen zich perfect voor een griezelige make-over. LEES OOK. Zes hapjes voor Halloween

Hangen, dansen en bezoeken!

Wie er met Halloween even tussenuit wil: in de Antwerpse Waagnatie vindt met Cocô Locô het grootst horrorfestival van het land plaats op 31 oktober. Acrobatieshows en de mogelijkheid om je op te maken in de typische Mexicaanse Día de Muertos-stijl incluis. Tickets kosten 25 euro. Tip voor de kinderen: tijdens de herfstvakantie kunnen ze zich uitleven in The Beast, een gigantische opblaasbare dinosaurus. De attractie staat van 27 oktober tot en met zondag 4 november op het Sint-Pietersplein. Tickets kosten 4 euro per persoon, telkens open tot 18 uur. Op woensdag 31 oktober, tijdens de Halloweennocturne, is de attractie open van 12 tot middernacht. Wie erna wil feesten in Gent kan naar Nightmare on Chinastreet voor een nacht vol donkere beats. Kaartjes vanaf 7,56 euro. Voor thuisblijvers: streamingdienst Netflix pakt uit met verschillende specials voor deze periode. Misschien is dit het moment om jezelf nog eens aan ‘Carrie’ en ‘American Psycho’ te wagen...

LEES OOK. Zo doen pret- en dierenparken je dit jaar huiveren met Halloween

LEES OOK