Jacques Vermeire over ex-partner die niemand kent: “Nooit in de boekjes omdat ze er niet voor gekozen heeft”

Foto: evb

Jacques Vermeire (67) heeft ooit een lief leren kennen op de tonen van ‘La Bamba’. Dat heeft hij zondagochtend verteld aan Kris Wauters op Joe. Jacques had het ook over zijn grote droom om muzikant te worden.

“Ik was zanger in de Nederlandstalige groep Kabiaar, mét humor”, vertelde Jacques Vermeire zondagmiddag op radiozender Joe. “Wij traden op in de jaren ’70 in voorprogramma’s van wat kleinkunstartiesten.” Wanneer Kris vraagt of Jacques ambitie had, windt hij er geen doekjes om: “Ja! Als ik had moeten kiezen, had ik wereldberoemde zanger willen worden. Hans Kusters produceerde ons nummer ‘Denk Aan Mij’ en wilde van Kabiaar een topgroep maken. Jammer genoeg zijn we nooit doorgebroken. Maar een solocarrière was wel bijna gelukt, want Wim Decraene wou voor hij overleed, een volledige plaat maken met mij. We hebben daar gesprekken rond gehad, maar toen is hij jammer genoeg overleden en is dat niet meer kunnen doorgaan. Ik ben niet kwaad, want in de humor is het wel gelukt.” Jacques Vermeire heeft nog altijd sympathie voor boy bands. “Ik ben zot van jongensgroepen en de clip ‘I Want It That Way’ van The Backstreet Boys is formidabel.”

Lief leren kennen op ‘La Bamba’

De luisteraars kwamen ook te weten dat Jacques ooit een lief op de tonen van ‘La Bamba’ leerde kennen. “Dat is een ex-partner die niemand kent. Dit is iemand die nooit in de boekjes zal staan omdat ze daar niet voor gekozen heeft”, bekende Jacques.

“Ik ging rond mijn 17 jaar naar schoolfuiven in Mechelen en daar was La Bamba een belangrijk onderdeel van de avond. Wanneer dat lied stopte, probeerde iedereen naar de vrouw te gaan waarmee het wel eens zou kunnen gebeuren. Soms lukte dat, maar soms was er een andere gast mij voor. Ik had wel succes vroeger. Ik zag er ook niet slecht uit, dat mag gezegd worden”, lachte Jacques.

Door ehu