Bewakingsbeelden opgedoken van treinongeluk in Taiwan, sprake van minstens achttien doden

Bron © Belga, Reuters

Er zijn bewakingsbeelden opgedoken van het treinongeluk in Taiwan. Zondagnamiddag ontspoorde een sneltrein met 366 mensen aan boord in de oostelijke stad Suao. Er is sprake van minstens 18 doden, 187 anderen raakten gewond.

Het onderzoek naar de oorzaak van de zware crash is volop aan de gang. Vermoedelijk ligt een falend remsysteem aan de basis. De machinist van de Puyuma-expresstrein had een half uur voor het ongeval zijn centrale herhaaldelijk gecontacteerd en om technische hulp gevraagd vanwege een probleem met het remsysteem. Andere bijzonderheden zijn voorlopig niet gekend.

De gevolgen waren bijzonder zwaar. Zes mensen werden levenloos uit een wagon gehaald, negen anderen lagen buiten de trein en drie slachtoffers bezweken in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Het jongste slachtoffer was amper negen jaar oud. De Taiwanese president Tsai Ing-wen bracht maandag een bezoek aan de plaats van het ongeval.

Alle wagons die waren gekanteld, zijn intussen rechtgezet. Ze zullen weliswaar nog niet onmiddellijk van de sporen worden verwijderd. Er is immers nog meer tijd nodig om extra bewijsmateriaal te verzamelen. De autoriteiten van de spoorwegen hebben zich alvast als doel gesteld om binnen drie dagen weer volledig operationeel te zijn.

Door kmlo
AANGERADEN