Ook Coach trekt een streep door het gebruik van bont

© Coach

De modehuizen die bont afzweren volgen elkaar in sneltempo op. De laatste in dat rijtje is het Amerikaanse label Coach. In een mededeling heeft het laten weten dat het tegen de herfst van volgend jaar bontvrij wil zijn.

flb

Burberry, Versace, Diane von Fürstenberg, ... allemaal kondigden ze in 2018 aan dat hun modehuizen niet langer gebruik zullen maken van bont of dat ze een uitdooffase ingaan. Hetzelfde geldt nu ook voor Coach, het Amerikaanse luxelabel dat vooral bekend is voor zijn handtassen en waar Selena Gomez het gezicht van is. Beetje bij beetje wordt het gebruik teruggeschroefd, tot het in de herfst van 2019 volledig bontvrij zal zijn.

CEO Joshua Schulman liet weten dat zijn bedrijf daarmee tegemoet komt aan de groeiende bezorgdheid rond het gebruik van bont. "We hebben van ons personeel en onze kopers begrepen dat we duidelijk moeten maken wat ons standpunt is over dit thema", vertelt hij in een reactie aan Business of Fashion. "We stoppen met het gebruik van bont omdat we geloven dat dat het juiste is om te doen."

Hoewel er geen bont van nertsen, vossen, konijnen of eender welke andere dieren meer gebruikt zal worden, blijft Coach wel nog mohair, wol en angora aanwenden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook