Geraint Thomas en Chris Froome zien parcours van de Tour wel zitten, maar weten nog niet of ze zullen starten

De 106e editie van de Tour de France werd vandaag voorgesteld in Parijs en bij Team Sky zien kopmannen Geraint Thomas en Chris Froome het parcours wel zitten. Toch is nog niet zeker of ze allebei ook aan de start zullen verschijnen.

LEES OOK. Dit is de Tour de France 2019: starten in Brussel, daarna zijn de klimmers aan zet in loodzware editie

“Het is een zwaar en uitdagend parcours”, aldus titelverdediger Geraint Thomas bij de voorstelling in Parijs. “Ik kijk ernaar uit. Door het vele klimmen zal het moeilijk worden om de wedstrijd te controleren. Dit jaar komen er enkele zware ritten in het middengebergte bij en dan zijn er nog de cols van boven de 2.000 meter en vijf finishen. Dat zal het peloton wel afmatten. Maar ook de tijdritten zullen van doorslaggevend belang zijn. Ikzelf kan tegen de hoogte en hou er wel van. Met dezelfde benen als dit jaar zie ik het alvast zitten.”

Titelverdediger nog niet zeker van deelname

Thomas is echter officieel nog niet zeker dat hij in 2019 zal mogen starten. Het lijkt ondenkbaar dat de titelverdediger niet zal geselecteerd worden maar met Team Sky weet je nooit, zeker na de wedijver met Chris Froome die als kopman in 2018 met Thomas zijn luitenant moest voorlaten. De gesprekken over het programma en de rolverdeling binnen Team Sky moeten nog plaatsvinden.

“In het team hebben we nog niet echt over ons programma gesproken maar we zijn nu pas herbegonnen met trainen en de gesprekken zullen nu wel volgen”, bevestigde Thomas. “We zullen dus zien. Tegen het einde van dit jaar zal ik pas weten welke Grote Ronde ik rijd. Nu eerst terug op de fiets kruipen en opnieuw beginnen trainen.”

Chris Froome: “Speciale editie”

“Het is een zwaar parcours, zoals altijd in de Tour de France”, reageerde ook Chris Froome tevreden. “Wat opvalt zijn de vele aankomsten boven de 2.000 meter. Dat maakt deze editie zo speciaal.”

Door vml, wvo
AANGERADEN