Gigantisch succes van 'Girl' bezorgt Nora Monsecour drukke agenda

Nora stond uiteraard ook centraal op de openingsavond van Film Fest Gent Foto: Steven Hendrix

Destelbergen - Sinds de openingsfilm 'Girl' op het FilmFest Gent gaat het duizelingwekkend snel. Niet alleen voor de hele cast en crew van de prachtige film, maar ook voor Nora Monsecour (22) uit Heusden, die door haar levensverhaal regisseur Lukas Dhondt figuurlijk goud, vier onderscheidingen in Cannes - en wie weet een Oscar - in de schoot heeft geworpen. Geen magazine, krant of onlinesite die Nora's verhaal nog niet gebracht heeft, of haar, al dan niet met tweelingbroer Arno op de cover liet schitteren. Dit weekend vliegt ze gewoon even heen en weer naar de Verenigde Staten, op uitnodiging van Netflix.

"Nora woont momenteel in Duitsland", klinkt het in haar thuishaven bij Beni en Anja, die tegenwoordig niet in de eerste plaats als de sterke schouders onder het weeshuisproject in Haïti in de media komen, maar wel als 'de ouders van.' "Morgen trekt onze dochter eventjes één dagje heen en terug naar New York, om er deel te nemen aan een debat georganiseerd door Netflix, dat de filmrechten van 'Girl' heeft gekocht. "Men wou per se dat Nora er zelf ook bij was, dus krijgt ze haar business vliegticket er bovenop, samen met een suite in het Marriot Hotel in Central Park", klinkt het vandaag in Heusden. De media- en andere aandacht is overigens volkomen terecht, en wie hem nog niet gezien heeft, moet niet twijfelen: 'Girl', gebaseerd op het verhaal van de jonge Heusdense, is een erg krachtige film, die een statement van jewelste maakt. 

Via deze link van De Gentenaar krijgt u het verhaal vanop Film Fest Gent, u kan er ook doorklikken naar een volledige fotoreportage van de openingsavond.

Door Geert Herman