Modehuis Givenchy gaat couture maken voor vrouwen met een maatje meer

Foto: Photo News

De Australische actrice Rebel Wilson verscheen op de rode loper van de InStyle Awards in een jurk die werd ontworpen door Givenchy, het modehuis dat ook de trouwjurk van Meghan Markle tekende. Het is het eerste plussize-coutureontwerp van een groot modehuis.

Clare Waight Keller, creatief directeur van Givenchy, zet een belangrijke stap in de modewereld door couture niet enkel beschikbaar te maken voor vrouwen (en mannen) met een ‘perfect’ lichaam. Haar eerste ontwerp werd op maat gemaakt van Rebel Wilson en vervolgens door haar vol trots gepresenteerd op de rode loper van de InStyle Awards in Los Angeles.

Wilson was erg tevreden met de zwarte jurk met kanten details die speciaal voor haar werd ontworpen en bedankte de ontwerpster op Instagram. “Ze maakte de trouwjurk van Meghan Markle en dan ontwierp ze voor mij deze fantastische jurk”, aldus Wilson die het heeft over ‘een modedroom die is uitgekomen’. Ook de opvallende bril en schoenen dragen het label van Givenchy.

Modehuis Givenchy gaat couture maken voor vrouwen met een maatje meer
Foto: Photo News

“Ik ben natuurlijk erg dankbaar. Ik vind het een hele leuke zet dat ze aan iemand zoals mij denken. Hopelijk inspireert het meer modehuizen om in haar voetsporen te treden en looks voor alle maten creëren”, vertelde Wilson nog aan W Magazine.

Hoewel Givenchy nog nooit couture maakte voor plussize-vrouwen, is het niet de eerste keer dat ze een bekend gezicht zonder modellenmaten hebben gekleed. In 2014 verscheen Gossip-zangeres Beth Ditto in een volledige Givenchy-outfit getekend door toenmalig ontwerper Riccardo Tisci toen ze de catwalkshow van het modehuis bijwoonde.

Door edm