Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Zijn ‘Sergio’s Smaakmakers’ van Sergio Herman ook lekker? Onze redactrice deed de test

KOOKBOEK OP DE ROOSTER

Zijn ‘Sergio’s Smaakmakers’ van Sergio Herman ook lekker? Onze redactrice deed de test

“Bij goed koken draait het er niet zozeer om dat je allerlei ingewikkelde sauzen kunt maken, moeiteloos een achtgangenmenu uit je mouw schudt of de nieuwste keukenmachine in huis hebt. Lekker koken is veel eenvoudiger dan dat – zeker thuis.” Zeg dat Sergio Herman het gezegd heeft. Hoe het dan wel moet? Je gerechten op smaak brengen, daar draait het om. In zijn nieuwste kookboek vertelt Sergio wat zijn twintig favoriete smaakmakers zijn voor thuis, van ansjovis tot vanille, en gaat hij ermee aan de slag in zeventig recepten voor de thuiskok.

Los van die smaakmakers pepert de überchef ons vooraf nog eens in dat hij “zonder olijfolie, boter, zout en peper nooit meer een pan zou vasthouden.” Zo horen we het graag, wat een opluchting na al die ...