Bon Jovi komt naar TW Classic 2019

© AP

Bon Jovi komt komende zomer naar ons land. De Amerikaanse rockband zal de hoofdact zijn op TW Classic, dat plaatsvindt op zondag 14 juli 2019. Hun vorige optreden in België dateert van bijna acht jaar geleden.

nadb, gjs

TW Classic rolt de komende editie de rode loper uit voor rock royalty. Bon Jovi, dit jaar nog plechtig ingeleid in de ‘Rock and Roll Hall of Fame’, zal de hoofdact zijn op het dagfestival in Werchter op zondag 14 juli 2019. De Amerikanen, onder aanvoering van frontman Jon Bon Jovi, verkochten meer dan 130 miljoen platen en scoorden wereldhits als You Give Love a Bad Name, It’s My Life en Livin’ On a Prayer.

© Michael Zorn/Invision/AP

“Bon Jovi heeft een verjongingskuur ondergaan”, zegt zanger Jon. “Deze band doet het elke avond opnieuw. We klinken beter dan ooit, we genieten van elke minuut. We staan er als band, inspireren elkaar en de fans. En vooral: we hebben de tijd van ons leven.” De groep komt voorbereid aan de start, belooft de organisatie. “Goed 95 songs zijn ingestudeerd en worden afwisselend ingezet. De klassiekers ontbreken sowieso niet.”

Het vorige optreden van de Amerikaanse rockband in ons land dateert van 2011. Werchter kennen ze uit een nog verder verleden. In 1995 en 2001 speelden ze eigen shows in het Festivalpark.

Ook John Fogerty staat op TW Classic 2019. Hij schreef heel wat klassiekers voor zijn gewezen band Creedence Clearwater Revival: Bad Moon Rising, Have You Ever Seen The Rain, Proud Mary en ga zo maar door. De 73-jarige rocker stond vorig jaar nog in het Sportpaleis en mag zijn onmiskenbare talent nog eens tentoon spreiden op de wei van Werchter.

Tickets

De ticketverkoop voor TW Classic 2019 start op vrijdag 2 november om 9 uur via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. De verdere line-up van het festival wordt later bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook