Canvas zendt weldra ook het tweede seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ uit

The Handmaid’s Tale: Offred (Elisabeth Moss). (c) Hulu

Het eerste seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ sloeg vorig jaar in als een bom. Daarom zal televisiezender Canvas vanaf woensdag 31 oktober ook het tweede seizoen uitzenden.

De reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, is een bloedstollend drama over een dystopische en totalitaire maatschappij in de nabije toekomst, na de ‘Tweede Amerikaanse Burgeroorlog’. Vrouwen worden er behandeld als tweederangsburgers en een aantal van hen wordt als ‘dienstmaagden’ misbruikt voor seksuele diensten en het baren van kinderen.

Aan het eind van het eerste seizoen waren we getuige van een kleine revolte: June - in Gilead ‘Offred’ genoemd, naar haar ‘eigenaar’ Fred - nam het op voor een van de andere dienstmaagden en weigerde haar te stenigen. Als gevolg daarvan werd de zwangere June afgevoerd in een gesloten busje.

In het begin van het tweede seizoen zien we hoe June terechtkomt in de toekomstige versie van het baseballstadion Fenway Park nabij Boston. Hoe het verhaal verder gaat, is vanaf woensdag 31 oktober om 21.15 uur te zien op Canvas (telkens twee afleveringen) en op VRT NU.

Door nadb
VOOR ABONNEES