Brengt Versace de iconische sneakers van Apple terug?

Bron © esquire, highsnobiety

Foto: Instagram

Apple heeft in zijn geschiedenis niet alleen computers gemaakt, maar ook kleding én sneakers. Die laatste werden in de jaren 80 en 90 naar alle waarschijnlijkheid uitgedeeld aan medewerkers en zijn collector's items geworden. Nu is er van de schoenen een nieuwe versie opgedoken die werd gemaakt door Versace.

Van de Apple-sneakers zijn er maar enkele paartjes meer bekend. Zo werd er twee jaar geleden een stel gevonden in een garage sale niet ver van het huis in Silicon Valley waar Apple werd opgericht. De sneakers gingen uiteindelijk onder de hamer bij Heritage Auction en wel bij een startbod van omgerekend zo'n 26.000 euro. Ook op eBay werd er onlangs nog een paar aangeboden voor 13.000 euro.

Het gaat om eenvoudge witte exemplaren, die veel weghebben van de Reebok Club C 85, met daarop het originele Apple-logo in de regenboogkleuren. Naar verluidt werden ze in die tijd geproduceerd door adidas. En nu heeft het er alles van weg dat Versace die nieuw leven wil inblazen.

Prototype?

Hoofd sneakerdesign Salehe Bembury deelde op Instagram namelijk een foto van diezelfde schoenen maar dan met Versace in plaats van Apple erop en een ander logo, maar wel in diezelfde regenboogkleuren. Of ze echt op de markt zullen komen of het om een prototype gaat, blijft voorlopig onduidelijk want Bembury houdt de lippen voorts stijf op elkaar. Maar heel wat sneakerfanaten zitten nu al te watertanden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“A wise man once said nothing at all.”

Een bericht gedeeld door Salehe Bembury (@salehebembury) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door News.11® (@sneakernews.11) op

 

Door flb
AANGERADEN