Jamie Oliver heeft “geen geld meer” na redding restaurants

Foto: Isopix

Na heel wat vette jaren, zijn voor Jamie Oliver duidelijk de mindere jaren aangebroken. Zo legde hij enkele maanden geleden nog 13 miljoen euro op tafel om zijn restaurantketen Jamie's Italian van de ondergang te redden. Naar eigen zeggen zou hij dat financieel niet nog eens kunnen opbrengen omdat hij platzak is.

Jamie Oliver werd in 1997 beroemd met zijn show 'The Naked Chef', nadien volgden ettelijke restaurantopeningen, talloze boeken, tv-reeksen en merchandise en stroomden de ponden maar binnen. Daar lijkt echter al een tijdje een kentering in te zijn gekomen. Zo verloor hij sinds 2014 zo'n 104 miljoen euro, maakte hij eerder bekend in een interview met The Financial Times. Daarin zit ook de 13 miljoen euro die hij zelf betaalde om zijn keten Jamie's Italian te redden.

Hoewel hij nog steeds op een berg geld van zo'n 175 miljoen euro zit, zou hij toch "geen geld meer hebben" om nog eens een van zijn ketens van de afgrond te behoeden. "Ik kan geen geld meer uit eigen zak betalen", zegt hij in een gesprek met Mail on Sunday. "Er komt een punt dat je de andere kant van je bedrijf en de mensen die er werken niet in gevaar kan brengen."

Volledige controle

Maar het is niet allemaal kommer en kwel. "Ik heb nu de volledige controle over mijn keten. We komen er helemaal bovenop”, zegt hij nog. John Knight, de nieuwe manager van de Jamie Oliver Restaurant Group, verwacht bovendien dat de restaurants over enkele jaren weer winstgevend zullen zijn. 

Door flb