Dit zijn de populairste looks voor Halloween, volgens Pinterest

Wie van Halloween houdt, is misschien een van de 58 miljoen Pinterest-gebruikers die een digitaal moodboard heeft ter inspiratie voor het feest. Nu heeft de sociale netwerksite een ranglijst gemaakt met de populairste vermommingen voor 31 oktober. Een overzicht.

vwh

Uit het rapport blijkt dat de meeste dames die zich willen verkleden naar aanleiding van Halloween inspiratie halen bij de Disney-film ‘The Nightmare Before Christmas’. De meest gezochte look is die van Sally, het animatiefiguurtje met de stiksels in het gezicht en vriendin van skelet Jack.

Opvallend veel mensen - 884 procent meer dan vorig jaar om precies te zijn - zochten op hoe ze zich moeten opmaken zodat ze op een pompoen lijken. Ook de zogenoemde ‘celestials’, fictieve wezens uit het Marvel-universum, zijn heel populair (een stijging van 158 procent).

Wie nog geen idee heeft voor een look woensdagavond 31 oktober: volgens het overzicht zijn optische make-up (75 procent), webpatronen met eyeliner (71 procent) en donkere, feeërieke looks ook nog helemaal in. Of wat dacht je van nagels die gruwelijk aan elkaar vastgenaaid lijken te zijn (32 procent).

LEES OOK