Kobe Ilsen wordt een maand lang veganist

Foto: VRT

Vanaf woensdag 31 oktober gaat het nieuwe seizoen van 'Over eten' van start. In de eerste aflevering verdiepen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis zich in veganisme. De presentator ging daarbij de uitdaging aan om een maand lang veganistisch te eten.

Steeds meer Vlamingen kiezen voor een eetpatroon waarin geen plaats is voor dierlijke producten. Geen vis en vlees, zoals bij vegetariërs, maar ook geen eieren, melk, room, kaas... Aan de vooravond van World Vegan Day gaan Kobe en Danira op zoek naar antwoorden: wat is veganisme precies en waarom zou je ervoor kiezen?

Dat eerste ondervindt Kobe aan den lijve, want een maand lang weert hij zelf alle producten van dierlijke oorsprong. Hij neemt een coach onder de arm: Enora Oplinus is professioneel danseres en al vier jaar een overtuigd veganist. Ze helpt hem – met vallen en opstaan - om veganistisch te winkelen en koken. Daarnaast wordt ook nagegaan of er gezondheidsnadelen of -voordelen verbonden zijn aan veganisme en of het al dan niet voor het milieu een goede zaak is. 

Rondleiding in slachthuis

Danira gaat op haar beurt op zoek naar waarom mensen voor die levensstijl kiezen. Dierenleed blijkt de voornaamste reden te zijn. “Als meer mensen zouden zien waar hun vlees vandaan komt, dan zouden er nog meer veganisten zijn”, claimt Bram Bruyland van BeVegan. Danira doet de test en trekt met een aantal nietsvermoedende jongeren naar een slachthuis voor een rondleiding.

'Over eten': woensdag 31 oktober om 20.35 uur op Eén. 

Door frbs01
AANGERADEN