Film ‘Girl’ haalt in twee weken tijd 100.000 bezoekers in Belgische bioscopen

Bron © BELGA

Filmmaker Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster. Foto: REUTERS

‘Girl’, het filmdebuut van Lukas Dhont, haalt woensdag al zijn 100.000ste bezoeker. En dat na amper twee weken in de Belgische bioscopen: de film kwam hier uit op 17 oktober. Ook in Frankrijk heeft de film al meer dan een kwart miljoen bezoekers gehaald sinds zijn release daar op 10 oktober. Dat meldt de filmdistributeur Lumière.

Film ‘Girl’ haalt in twee weken tijd 100.000 bezoekers in Belgische bioscopen
Foto: Photo News

Na Frankrijk heeft ‘Girl’ dus ook zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren, en een zeer ruim publiek bereikt. In Nederland komt ‘Girl’ in de zalen vanaf donderdag 1 november. En vanaf 16 januari komt hij in roulatie in de Amerikaanse bioscopen.

Sinds de wereldpremière in Cannes, waar ‘Girl’ bekroond werd met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film bezig aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière. De teller van internationale filmprijzen klimt stilaan naar de twintig. ‘Girl’ mag als officiële Belgische Oscarinzending ook een gooi doen naar de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Girl vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Meest recent