Akkoord bereikt bij Aviapartner, maar woensdag toch nog 100-tal vluchten geannuleerd

© Kristof Vadino

Op Brussels Airport zijn door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op woensdag nog een honderdtal van de 620 vluchten geannuleerd. Dat zegt woordvoerster van de luchthaven Anke Fransen.

Passagiers kunnen best checken of hun vlucht doorgaat en als ze vragen hebben contact opnemen met hun luchtvaartmaatsch”appij. Ze volgen best het advies van die laatste op, om te bepalen of ze al dan niet naar de luchthaven moeten komen. De maatschappijen hebben immers elk hun eigen plan om hun passagiers te helpen.

LEES OOK. Vakbonden en directie Aviapartner bereiken voorakkoord, belangrijkste eis lijkt ingewilligd

Ondertussen wordt het voorakkoord dat de vakbonden en de directie van baggageafhandelaar Aviapartner hebben afsloten om 11 uur aan de werknemers gepresenteerd. Het akkoord werd iets voor 5 uur bereikt na een marathononderhandeling en maakt een einde aan zes dagen van staking. Volgens de bonden hebben de eerste mensen al het werk hervat.

Wat betreft de mensen die door de staking hun bagage moesten achterlaten, daar raadt Brussels Airport aan om niet naar de luchthaven te komen tot ze bericht hebben gekregen dat ze die kunnen ophalen. In totaal gaat het om 1.500 stuks bagage die passagiers donderdag en vrijdag moesten achterlaten en die sindsdien geblokkeerd zitten op de luchthaven.

© BELGAIMAGE

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten