Wat omvat het akkoord bij Aviapartner: verlaging van werkdruk, investeringen in materiaal en premies

De grote pijlers van het akkoord dat de vakbonden en de directie van bagageafhandelaar Aviapartner woensdagochtend afsloten zijn de verlaging van de werkdruk, investeringen in materiaal, premies voor het personeel en een betere opvolging van deze punten. Dat meldt de christelijke vakbond ACV Transcom in een persbericht over het meer dan dertig punten tellende akkoord.

jvh

Om de werkdruk aan te pakken wordt er volgens het akkoord dat woensdagochtend bereikt werd een aanwervingsplan opgesteld. Dat plan moet zorgen dat 27 tijdelijke contracten omgezet worden in vaste contracten en dat aan 32 werknemers contractuitbreidingen worden aangeboden. De cargo-afdeling wordt versterkt 8 vaste aanwervingen en 15 tijdelijke werknemers. De handling-afdeling moet tegen uiterlijk medio april 2019 aangevuld worden met 28 tijdelijke werknemers en er komen duidelijke bezettingsregels voor de ploegen.

LEES OOK. Ondanks akkoord: woensdag toch nog 100-tal vluchten geannuleerd

Tegen eind maart 2019 moet er ook een premie van 250 euro toegekend worden aan alle werknemers op de luchthavens van Oostende, Luik en Zaventem. Daarnaast wordt de werking van de personeelsdienst doorgelicht en versterkt om aan de eisen van deze dienst te voldoen.

Wat betreft het gebrekkige materiaal zal er 3,2 miljoen euro worden geïnvesteerd om dit te vervangen. Voor ontbrekende of kapotte werkkledij komt er eveneens een duidelijke procedure voor nieuwe bestellingen en leveringen.

VIDEO. TUI fly-directeur helpt bagage lossen en laden: “Doe het eens zelf, dan weet je wat het is”

Het akkoord bepaalt ook dat alle punten door de directie op gestructureerde en regelmatige basis worden opgevolgd via de sociale overlegorganen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten