Acties Aviapartner

Al 1.500 valiezen van passagiers die enkel met handbagage vertrokken nagestuurd, nog 600 koffers wachten in Zaventem op eigenaar

De staking van Aviapartner is afgelopen maar het zal nog wel een paar dagen duren voor de hinder voorbij is. Tientallen vluchten vertrokken in de afgelopen dagen zonder ruimbagage. Passagiers konden dus enkel handbagage meenemen. Intussen zijn zo’n 1.500 valiezen nagestuurd. Honderden koffers staan nog in Zaventem.

tg

Op dit moment staan er nog zo’n 600 valiezen in de luchthaven van Zaventem te wachten. Het gaat vooral om bagage van passagiers die hier geland zijn maar die hun valies niet direct konden recupereren omdat de vliegtuigen niet gelost werden.

“We raden passagiers met verloren bagage aan om niet uit zichzelf naar de luchthaven te komen. Wacht tot u persoonlijk gecontacteerd wordt. Dat zal zo snel mogelijk gebeuren. Door ons of door Aviapartner”, zegt Anke Fransen van Brusselse Airport.

Ongeveer 1.500 valiezen zijn in de voorbije dagen nagestuurd. Het ging vooral om passagiers die door de staking wel konden vertrekken maar dan enkel met handbagage omdat de bagageafhandelaars van Aviapartners hun valiezen niet wilden inladen. Intussen hebben de meeste passagiers hun bagage ter plaatse gekregen.

Brussels Airport verwacht donderdag een terugkeer naar de normale operaties, nu de directie van Aviapartner en de vakbonden tot een akkoord zijn gekomen na meer dan zes stakingsdagen bij de afhandelaar op de luchthaven.

Door de staking zijn 960 vluchten geannuleerd, met gevolgen voor bijna 115.000 reizigers, aldus Brussels Airport.

Luchtvaartmaatschappijen zoals TUI vertrokken vanop andere luchthavens maar zullen de kosten trachten te recupereren.

Hoeveel de totale schade is van de staking werd nog niet berekend.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten