Studenten UGent onthalen streaker in hun les op groot applaus

Gent -

Terwijl hun professor vooraan een serieuze uitleg over het Britse politieke stelsel gaf, kregen enkele studenten van de UGent onlangs bezoek van een streaker in hun aula. Niet dat ze dat heel erg vonden, de jongeman werd meteen op een groot applaus getrakteerd.

Geen betere plaats voor luchthartige studentenhumor dan de universiteit, dat moeten Yuri Debouvry en zijn vrienden gedacht hebben. De 25-jarige student grafische vormgeving wilde zijn grap eigenlijk uithalen op de Korenmarkt, maar toen hij voorbij de universiteit liep, leek hem dat een leukere plek. Al had hij het in zijn eigen lessen nooit gedurfd, zo vertelt hij.

“Het is het engste wat ik ooit gedaan heb”, zo klinkt het. En dat zijn dan de woorden van de jongeman die ook al de Leie in fietste voor een andere video. Met zijn naakte stunt is Debouvry dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Hij maakt wel vaker grappige video’s die hij onder de naam ‘The Monkey Diet’ verspreidt op sociale media.

En of hij dan niet ten minste nog een sok om zijn edele delen getrokken had? “Ik had enkel mijn linkerhand. Gelukkig heb ik grote handen”, vertelt hij met een lach.

Door nkdr