Het wordt een dure zomer voor de metalfans

© Geert Van de Velde

Metalfans, haal uw portemonnee maar boven. Na Metallica, Kiss, Tool en Bon Jovi kondigde gisteren ook Rammstein een Belgisch concert aan. De zomer van 2019 belooft zo een dure grap te worden voor liefhebbers van zware gitaren.

Dennis Van Goethem

“Ongetwijfeld de meest spectaculaire show van 2019”, beloofde de aankondiging vrijdag. Het zou zomaar eens kunnen: over the top of niet, een concert van Rammstein is áltijd entertainend. De Duitse metalband staat op woensdag 10 juli voor het eerst in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Zo sluiten ze aan bij een stilaan indrukwekkend – en oorverdovend – lijstje. Want ook Metallica speelt op 16 juni een concert in de grootste voetbalkuip van ons land. En op de festivalpodia van Werchter en Dessel staan met Kiss, Tool, Within Temptation, Bon Jovi, Slayer en Slipknot nog meer groepen die houden van de stevige metalen. Zet dat allemaal kort na elkaar, en u weet: het wordt een zware zomer.

En een dure zomer. Metalfans, bekend als het meest loyale publiek in muziekland, moeten diep in de buidel tasten als ze al hun helden aan het werk willen zien. Kaartjes voor Rammstein in het Koning Boudewijnstadion kosten – afhankelijk van het stoeltje dat u wil – 75, 88 of 100 euro. Metallica doet daar nog een schep bovenop: voor een standaardticket vragen ze 99 euro en wie dicht bij James Hetfield in de golden circle wil staan, telt 138 euro neer.

Graspop is een must voor iedere liefhebber, dus daar komt nog eens een combi- (210 euro) of dagticket (99 euro) bovenop. Wie de langverwachte comeback van Tool en de bombast van Muse op Rock Werchter niet wil missen, betaalt per dag 105 euro. En op datzelfde podium strikt TW Classic (92 euro voor een kaart) Bon Jovi, lang in de running als headliner voor Graspop. Goed voor enkele honderden duiten aan festivaltickets. En dan heb je nog niet gegeten en gedronken.

Geen tekort aan het zwaardere genre, dus. Maar als metalliefhebbers komende zomer ook nog een reisje willen boeken, beginnen ze het best al te sparen.

Aangeboden door onze partners