Brusselse minister verzet zich tegen vierde telecomoperator: “Puur consumentisme”

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Brussel -

Brussels minister van Economie Didier Gosuin verzet zich tegen de komst van een vierde telecomoperator en bestempelt die komst als een geval van puur “consumentisme” van de federale regering. Gosuin vreest ook voor de impact op de Brusselse stralingsnorm en bijgevolg op de gezondheid van de Brusselaars. Dat zegt hij dinsdag in Le Soir.

Het overlegcomité tussen de federale regering en de regeringen van de deelstaten buigt zich woensdag onder meer over de komst van een vierde speler op de telecommarkt. Volgens Brussels minister Gosuin zal die komst een directe impact hebben op het leefmilieu. “Het is evident dat de komst van een vierde operator het behoud van de Brusselse stralingsnorm erg moeilijk maakt”, aldus Gosuin. Volgens hem wordt daarmee ook de “voorloperspositie” van Brussel op het vlak van gsm-normering op het spel gezet. Hij wijst er ook op dat het aantal antennes zal toenemen.

Gosuin vraagt daarom aan de federale regering om geen beslissing te nemen in het dossier zonder voorafgaandelijke studies over de socio-economische impact en impact op het leefmilieu.

De Brusselse minister stelt zich ook vragen bij de noodzaak om steeds meer te consumeren. “De federale regering zou de telecomoperatoren beter aanzetten om een deel van hun budget in te zetten voor vorming en sensibilisering op het vlak van verantwoord gebruik van nieuwe communicatiemiddelen die aanzetten tot consumeren”.

Door jvh
AANGERADEN