Werchter Boutique en Pinkpop hebben headliner van formaat: Fleetwood Mac

© REUTERS

Fleetwood Mac strijkt in juni 2019 als hoofdact neer op Werchter Boutique in Werchter en op de 50ste editie van Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf. Dat maakten de festivalorganisatoren dinsdag bekend.

adm

De Brits-Amerikaanse rockgroep werd in 1967 door Peter Green opgericht en is vernoemd naar bandleden Mick Fleetwood en John McVie. In ruim 50 jaar verkocht de band wereldwijd meer dan 100 miljoen albums en tekende voor klassiekers als Albatross, Go Your Own Way, Dreams en Chain.

Komende zomer plant de band een handvol concerten in Europa. De nieuwe formatie bestaat uit Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie en de nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn. “Met hen gaan we alle hits waar de fans zo van houden brengen. Maar we gaan het publiek zeker ook verrassen met enkele parels uit ons rijke oeuvre. Fleetwood Mac is altijd een creatieve evolutie geweest. Die spirit gaan we alle eer aandoen tijdens de komende tournee”, kondigt de groep aan.

Op zaterdag 8 juni is Fleetwood Mac hoofdact op Werchter Boutique. Andere namen worden binnenkort aan de line-up toegevoegd. De ticketverkoop start op vrijdag 9 november om 10 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

De groep is ook een van de drie dagafsluiters op de jubileumeditie van Pinkpop, van 8 tot 10 juni in Landgraaf. Een terugkeer want de band was ook van de partij op de tweede editie in 1971.

Aangeboden door onze partners

Lees ook