BV-stylist Jody Van Geert tipt zijn favoriete stuks van Moschino voor H&M

Jeremy Sccott (midden), hoofdontwerper van Moschino Foto: H&M

Op donderdag 8 november ligt de langverwachte lijn van het Italiaanse label Moschino in de geselecteerde H&M-winkels. De stuks zijn kleurrijk, versierd met drukke prints en voorzien van bling. Véél bling. Die stijl - you love it or hate it - is kenmerkend voor de man achter het merk Jeremy Scott. BV-stylist Jody Van Geert is fan van het eerste uur, legt de filosofie erachter uit en tipt de stuks om te scoren.

Het idee achter de opvallende collectie is volgens Jody heel simpel. “Als je het leuk vindt, word je er vrolijk van. De ontwerper zelf omschrijft de lijn als een cadeautje aan zijn trouwe fans, die geen derde van hun loon aan een stuk van Moschino willen spenderen. De collectie is betaalbaar en toegankelijk”, klinkt het.

BV-stylist Jody Van Geert tipt zijn favoriete stuks van Moschino voor H&M
Foto: H&M

Voor wie zweert bij veilig zwart en effen stuks, komt de lijn niet meteen heel toegankelijk over, maar er zijn wel zogenaamde ‘instappers’ die je laten kennismaken met het merk. “Er zitten T-shirts en truien met de merknaam op. Die passen helemaal binnen de logomania en zijn makkelijk te combineren met wat je al in je kast hebt hangen. Ook de trainingsbroek en de shirts met Disney-figuren zijn vlot in de huidige garderobe te integreren.”

 

LEES OOK. Deze BV's mochten als eerste de collectie van Moschino met H&M uitproberen

Jody voorspelt dat de rode en de zwarte jas in nepbont uit de damescollectie populair zullen zijn. “Ze hebben, net als het korte lederen jasje uit de lijn, een tijdloos karakter en lenen zich perfect om jaren experimenteren met verschillende looks.

BV-stylist Jody Van Geert tipt zijn favoriete stuks van Moschino voor H&M
Foto: H&M

Zijn favoriete stuks? Glitter à volonté: de zilverkleurige hoodie is voor mij de hit uit de dameslijn. “Je kunt hem overal op dragen. Van op een broek tot over een jurkje.” Voor mannen of vrouwen (die durven) is er dan een glinsterende gouden jas. Deze is geïnspireerd op een oude wintercollectie van Moschino en een musthave voor de grootse fans. Een tip voor wie donderdag de collectie zelf gaat ontdekken: “Neem al het moois dat je ziet, pas het en beslis dan wat je wil kopen.”

Door vwh
AANGERADEN