Google akkoord om beelden van militaire sites te blurren

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft ermee ingestemd om beelden van Belgische kazernes te blurren. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) woensdag gezegd in de Kamercommissie Landsverdediging. Defensie had met juridische stappen gedreigd en die hebben blijkbaar effect gehad.

Wie wil weten hoe militaire domeinen eruit zien, vindt vaak gedetailleerde beelden op het internet. Twee jaar geleden al gaf minister Vandeput het leger de opdracht om Google en andere organisaties te contacteren om die beelden te blurren.

Om die bedrijven aan te sporen, dreigde defensie zelf met juridische stappen. Die blijken nu niet nodig, want er zijn al snel akkoorden gesloten. Zo heeft Google er volgens Vandeput mee ingestemd om de beelden op Google Street View en Google Maps alvast te blurren.

Vandeput zei dat hij een “valabele oplossing” wil voor alle websites. Omdat het probleem zich niet tot de kazernes beperkt, wil defensie samenwerken met het crisiscentrum om ook beelden van andere kritieke infrastructuur minder zichtbaar te maken.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent