Spektakelmusical 40-45 loopt grondig mis: publiek naar huis gestuurd na vier pannes

Bron © Eigen berichtgeving

Foto: NBO

Bezoekers van spektakelmusical 40-45 konden woensdagavond helaas niet genieten van het felbesproken optreden in Puurs. Het optreden werd tot viermaal toe stilgelegd, waarna Studio 100 het publiek naar huis stuurde. “Door technische problemen konden we geen goede show meer garanderen”, klonk het verontschuldigend door de microfoon.

LEES OOK. (+) Aangrijpend verhaal in ongezien spektakel: 40-45 is een musical die zo naast een film kan staan

De zaal zat afgeladen vol, toen de imposante opening van 40-45 plots de mist in ging. Tijdens een scène met een indrukwekkend oorlogsvliegtuig, liep het mis. Een panne verstoorde bruusk het spektakel en na enkele minuten werd de musical helemaal opnieuw gestart. Hoopvol keken de 1.660 bezoekers toe, maar een uur later viel opnieuw de techniek uit. De acteurs trokken zich even terug in de coulissen, om nadien met goede moed een nieuwe poging te wagen. Bij de apotheose met de trein eindigde het spektakel vroegtijdig in mineur.

Spektakelmusical 40-45 loopt grondig mis: publiek naar huis gestuurd na vier pannes
Het publiek kreeg verontschuldigingen, een gratis drankje en een nieuw ticket aangeboden. Foto: NBO

Spektakel, maar anders dan verwacht

“We hebben inderdaad geprobeerd om de technische problemen meteen op te lossen, maar dat is helaas maar deels gelukt. Tien minuten voor het einde merkten we dat we zo niet meer verder konden. Daarom hebben we besloten om te annuleren”, bevestigt Studio 100-woordvoerder Jan Pieter Boodts aan Het Nieuwsblad Online.

Dat kregen ook de bezoekers te horen, waarna de uitverkochte zaal leegliep. “Ze hebben ons een gratis drankje aangeboden en bleven zich excuseren. Eerst werd er niets gezegd over nieuwe tickets, maar later in de lounge bevestigden ze dat ze ons gingen contacteren, zodat we toch het volledige spektakel zouden kunnen zien”, vertelt een bezoeker aan Het Nieuwsblad Online. Elke bezoeker zal inderdaad de kans krijgen om de show in één geheel te komen bekijken, aldus Boodts.

Geen gevaar voor toekomst

Studio 100 hoopt nu zo snel mogelijk de technische mankementen op te lossen. “De andere voorstellingen van deze week zijn niet in gevaar, die kunnen normaal doorgaan. 40-45 is een heel groot technisch spektakel, en het is eigen aan zulke producties dat daar af en toe iets kan mislopen. Wij vinden dat heel jammer en bieden onze excuses aan, maar hebben het volste vertrouwen in een verdere goede afloop”, besluit Studio 100.

In 40-45 spelen musicalsterren zoals Jelle Cleymans en Jonas Van Geel een aangrijpend verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Dat doen ze in een indrukwekkend bewegend decor, waarnaar het publiek kijkt vanop acht rijdende tribunes in een grootse hangaar. De muziek krijgt iedereen te horen via een hoofdtelefoon, waarmee Studio 100 een optimale klank wil garanderen. Prijzen voor het spektakel starten bij 49,95 euro en eindigen bij 94,95 euro voor de beste plaatsen.

Door Morien Raeymakers