Gezin krijgt panne in Australische outback en sterft, ook lichaam van tweede kind gevonden

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

In de woestijn in het noorden van Australië zijn de lichamen aangetroffen van twee jonge ouders en hun driejarige zoontje, op enkele kilometers van hun wagen die in panne stond. Een aantal uur later vond de politie iets verderop ook het lichaam van een kind. Vermoedelijk gaat het om een twaalfjarige jongen die ook in het voertuig zat.

De lichamen van de negentienjarige vader en moeder zijn gevonden op een afgelegen weg, zo’n duizend kilometer ten zuiden van Darwin, in het uiterste noorden van Australië. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van hun overlijden, met name of er sprake was van oververhitting. Hun voertuig stond in panne, er waren nog resten van voedsel en drinkwater aanwezig.

Ook werd gezocht naar een twaalfjarige jongen, van wie vermoed werd dat hij ook in de auto zat. Zijn lichaam werd vermoedelijk 120 meter verderop gevonden door de speurders, al moet een autopsie nog voor formele bevestiging van de identiteit van het slachtoffer zorgen.

Hitte?

De vier werden voor het laatst afgelopen vrijdag gezien toen ze vertrokken uit het plaatsje Willowra. “Eén van de pistes die we onderzoeken is dat ze door het extreme weer hun voertuig hebben verlaten”, aldus politie-officier Shaun Gill aan de Australische zender ABC. “Eerst werd gedacht aan een auto-ongeval, maar dat wordt nu uitgesloten.”

In de regio was het de jongste dagen meer dan veertig graden Celsius. De voorbije weken waren er in het noorden van Australië ook al twee mensen omgekomen, heel waarschijnlijk als gevolg van de hitte.

Door jvh, nadb
VOOR ABONNEES