Eindelijk: dankzij dit trucje heb je nooit meer problemen met die dekselse rol plasticfolie

Bron © Mirror

Foto: Shutterstock

Je kent vast het scenario: je bent klaar met eten, merkt dat er nog wat restjes over zijn en wil die snel in de koelkast opbergen. Je haalt de rol plasticfolie boven en dan begint de pret: als je er al in slaagt het einde van de rol te vinden en af te rollen, frommelt het plastic op voordat je het goed en wel over het eten hebt kunnen spannen. Frustraties die nergens voor nodig zijn, want er blijkt een trucje te zijn dat je al die ergernissen bespaart.

Eindelijk: dankzij dit trucje heb je nooit meer problemen met die dekselse rol plasticfolie
Foto: Shutterstock

Er blijkt een trucje te bestaan om voor eens en voor altijd komaf te maken met het gevecht met de rol plasticfolie. Wie het ding in de diepvries bewaart, zal merken dat de folie veel minder plakt en makkelijker te hanteren is. De reden daarvoor is dat door de kou de moleculaire structuur van het plastic wijzigt, waardoor er haast geen statisch en dus plakkerig effect meer optreedt.

“De folie was veel makkelijker te gebruiken”, Carolyn Forte van Good Housekeeping Intitute uit in Mirror. “Hij plakt niet meer, maar werkt nog altijd om een schotel mee af te dekken. Als de folie weer opwarmt, kleeft hij opnieuw, maar hij is veel makkelijker te gebruiken als hij koud is.”

Door ehu
VOOR ABONNEES