Julie Van den Steen over de problemen met haar zelfbeeld: “Ik vind mezelf er nog steeds mollig uitzien”

Bron © VRT

MNM-presentatrice Julie Van den Steen heeft tijdens ‘Van Gils & Gasten’ openhartig gepraat over de problemen die ze een tijdlang heeft gehad met haar gewicht. Ook nu nog heeft ze daardoor een laag zelfbeeld. “Ik vind mezelf nog altijd te mollig”, aldus de radiopresentatrice. “Een probleem”, aldus foodblogster Rens Kroes die samen met haar aan tafel zat.

Jonge meisjes duidelijk maken dat je gewicht er niet toe doet. Dat was een van de belangrijke boodschappen die Van den Steen en Kroes met de wereld wilden delen. “Gezond eten is belangrijk, maar het mag geen obsessie worden”, aldus Kroes. “Je moet genieten van het leven. Als je te hard bent voor jezelf, ga je je niet lekkerder voelen.”

Die balans vinden was ook voor Julie Van den Steen niet makkelijk. Zo kreeg haar zelfbeeld een flinke deuk toen ze op de middelbare school werd gepest. Maar ook nu, na een streng dieet, kan ze geen vrede nemen met haar gewicht. “Als ik op mijn Instagram-account berichten krijg van meisjes die zeggen dat ik er mooi uitzie en willen zijn zoals ik, dan denk ik: nee, dat wil je niet!”, vertelde ze aan Lieven Van Gils. “Ik vind mezelf niet mooi, maar ik werk eraan.”

Van den Steen reageert ook op de berichtjes die ze van meisjes ontvangt, aangezien ze zelf maar al te goed begrijpt hoe ze zich voelen. “Als iemand mij contacteert met de vraag hoe ik het heb gedaan, dan zeg ik wat er nu voor mij werkt, maar dat dat voor haar misschien iets anders kan zijn. Doe waar je je goed bij voelt, het maakt niet uit hoeveel je weegt.”

Door kmlo