In deze 5 steden opent volgend jaar een nieuw trampolinepark

Het park zou even groot worden als de bijzonder populaire vestiging in Hasselt. Foto: if

Leuven -

Het populaire Hasseltse trampolinepark Jumpsquare krijgt binnenkort ook een vestiging in Leuven. Dat maakten de oprichters Christophe Tassenon en Caroline Mertens donderdag bekend. De opening zou nog voor de zomer een feit zijn.

Het verhaal van Jumpsquare is nog héél jong. Het trampolinepark opende in oktober 2017 zijn deuren in Hasselt en was met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter meteen het grootste trampolinepark in België. Met wekelijks duizenden bezoekers was deze eerste vestiging vanaf het begin een schot in de roos. Intussen zijn er buiten de vestiging in Hasselt ook nog zeven in het buitenland. “De markt voor trampolineparken groeit enorm hard”, zegt Christophe Tassenon. “Jumpsquare heeft kwalitatief het beste concept in die markt en is daarmee uitstekend gepositioneerd om van deze groei te profiteren, zowel binnen als buiten België. We verwachten de komende jaren tientallen nieuwe parken te openen, maar gaan daarnaast ook actief op zoek naar overnames.”

Vergunning

In 2019 zullen er maar liefst vijf Belgische vestigingen bijkomen verspreid over zowel Vlaanderen als Wallonië. En de eerste van die vijf zal openen in Leuven. “We plannen de opening van de Leuvense vestiging in het tweede kwartaal van 2019, dus tussen april en juni”, klinkt het. “We hebben momenteel al een huurcontract ondertekend, maar wachten nog op de vergunning van de stad om het trampolinepark er te mogen uitbaten.”

Die vergunning wordt verwacht begin 2019. Waar de vestiging precies zal komen, willen de oprichters pas na het verkrijgen van die vergunning verklappen. Wat wel zeker is, is dat het zou gaan om een vestiging van ongeveer dezelfde grootte als die in Hasselt. “Als het niet lukt op de locatie die we nu op het oog hebben, zoeken we een ander pand. Maar we zien niet in waarom we geen vergunning zouden bekomen”, klinkt het nog.

De andere vestigingen die in 2019 openen, komen in Brugge, Grimbergen, Luik en Charleroi. Die openingen volgen later in 2019. “Ook in 2020 staan er nog vijf openingen gepland. Hiervoor maken we meer dan 10 miljoen euro aan groeikapitaal vrij. We creëren zo ook 100 banen”, klinkt het. De ambitie van Jumpsquare is om een belangrijke speler te worden in grote trampolineparken in Noordwest-Europa en het concept versneld uit te rollen.

Door Hannelore Smitz
VOOR ABONNEES