130.000 euro extra voor evaluatie Gents circulatieplan

Foto: fvv

Gent -

Om het circulatieplan van Gent de komende twee jaar grondig te kunnen evalueren is extra werk en overleg nodig. Kostprijs: 130.000 euro.

Het stadsbestuur heeft voor 130.000 euro bijkomend studiewerk besteld bij het Leuvense mobiliteitsbureau Transport & Mobility. Dat bureau maakte dit voorjaar al een eerste grootschalige evaluatie op van het circulatieplan.

Het volgende evaluatierapport moet worden afgeleverd in april 2019, het derde in april 2020. In de rapporten worden een pak data verwerkt zoals fiets- en autotellingen, filedruk, doorstromingsdata, luchtkwaliteitsmetingen, parkeerdata, openbaar vervoersgebruikers...

Maar er is extra studiewerk nodig, is gebleken. Onder meer het verwerken van gegevens van allerlei instanties zoals De Lijn en de dienst Milieu is complexer dan gedacht. Er is ook meer overleg nodig, klinkt het in documenten van het schepencollege.

Het contract dat al werd gesloten met Transport & Mobility voor 2019 en 2020, wordt uitgebreid met 130.000 euro voor extra manuren en opdrachten.

In maart werd de eerste grootschalige evaluatie van het Gentse circulatieplan bekendgemaakt. Samen met een doorlichting van het parkeerbeleid ging het om twee rapport van elk zo’n tweehonderd pagina’s.

LEES OOK: Een evaluatie in 11 vragen: doet het Gentse circulatieplan wat het beloofde?

Door Bert Staes
AANGERADEN