Dit gênante cadeautje gaf prinses Diana aan prins William voor zijn dertiende verjaardag: “Hij werd knalrood”

Foto: AFP

Wijlen prinses Diana staat bekend voor haar vrolijke glimlach en haar gevoel voor humor, dus het moet niet verbazen dat ze haar zoon wel eens een plagend cadeautje durfde te geven. Op zijn dertiende verjaardag kreeg de Britse prins William zo een taart… in de vorm van borsten.

Het schaamrood liep over Williams wangen, toen hij zag wat hij van zijn mama had gekregen op zijn dertiende verjaardag. Het gebak was speciaal ontworpen voor hem, maar dan wel in de vorm van een stevige boezem. Terwijl de jonge prins geschokt toekeek, stond zijn jongere broertje Harry hardop te lachen, terwijl hij eiste dat hij er ook eentje zou krijgen.

Dat vertelt Darren McGrady, de voormalige chef-kok van prinses Diana. “Ik kwam die dag werken en toen ik de koelkast opende, zag ik het grootste paar borsten dat ik ooit in mijn leven gezien heb”, lachte hij in een gesprek met Hello! Magazine. Hij wist meteen dat Lady Di de grap in gang had gezet. “De prinses vond dat geweldig, gênante momenten veroorzaken met humor. Ze deed dat op een heerlijke manier: grappig, een tikkeltje gewaagd en altijd liefhebbend.”

Alsof de cake alleen niet goed genoeg was, had Diana nog een ander cadeau voorzien voor haar dertienjarige zoon. Ze had allerlei supermodellen uitgenodigd, van Naomi Campbell, via Claudia Schiffer tot Christy Turlington. “Een geweldige moeder”, besloot McGrady.

Door mrra